Het menu van Flevonice

Het menu van Flevonice wordt met veel zorg uitgezocht en bereidt. Om bezoekers heerlijke lokale gerechten voor te schotelen benadert Flevonice partners uit de regio waaronder Bakkerij Schuld, Kaasboerderij de Polderzoom, Bio Erf 17 en Pluimveebedrijf Salomons.

ARD VAN KAASBOERDERIJ DE POLDERZOOM

Ard van Wees levert het kaas aan Flevoince. Sinds Ard 3 jaar is woont hij op Kaasboerderij de Polderzoom in Dronten. Hij is de vierde generatie die kaas maakt, het kaas maken zit hem dus in het bloed. De Polderzoom heeft 175 melkkoeien die 200 dagen per jaar in weide grazen. Bij slecht weer of in de winter staan de koeien in de stal waar ze aan niks ontbreekt, voor iedere koe is er namelijk een ligbox en altijd vers voer/drinkwater.

Bekijk meer over Kaasboerderij de Polderzoom.

JAN-AART VAN BAKKERIJ SCHULD

Jan-Aart noemt het vak bakker een ambacht in de puurste vorm. Kwalitatief perfect en super vers brood ontstaat alleen als de bakker er liefdevol mee omgaat. Het deeg moet bereid worden met zorg & aandacht en de tijd krijgen om op smaak te komen… Dan krijg je echt lekker brood. Bakkerij Schuld maakt gebruik van graan uit eigen teelt. Dit graan groeit op de velden in en rond Oldebroek en met de eigen houten molen wordt het graan gemalen tot meel. Met de bekroonde Oldebroeker broden heeft Bakkerij Schuld dus de gehele keten in eigen beheer en dit maakt het brood uniek in Nederland.

Bekijk meer over Bakkerij Schuld.

CAROLIEN VAN BIO ERF 17

Carolien is samen met haar man John verantwoordelijk voor Bio Erf 17. John is verantwoordelijk voor de producten en Carolien voor de contacten. Ze ziet dit alles niet als een baan maar als een hobby. Het mooiste vindt ze het als ze de producten aflevert bij de klant, dat is waar ze het voor doet. Bio Erf 17 biedt biologische producten vers van het land, met voldoende variatie en van goede kwaliteit!

Bekijk meer over Bio Erf 17.

KLAASJAN VAN PLUIMVEEBEDRIJF SALOMONS

Lucas Salomons vestigde zich in 1962 in Flevoland als akkerbouwer. In 1976 besloot de tweede generatie om vleeskuikens te houden. Zeer uniek, want in Oost-Flevoland bestonden nog geen pluimveebedrijven in die tijd. Momenteel is het pluimveebedrijf van Klaasjan gehuisvest in 3 stallen en wordt het pluimvee hier op een duurvriendleijke en duurzame wijze gehouden. De kippen mogen ideren dag naar buiten waar zij 15 hectare de ruimte hebben.

Bekijk meer over Pluimveebedrijf Salomons.

Bron: Jindra – Flevonice