Bakkerij Schuld Hofleverancier

Het 125 jarig jubileum dat Bakkerij Schuld zaterdag 27 augustus 2011 vierde kreeg een extra feestelijk tintje. Interim burgemeester H.G. Overweg overhandigde Jaap en Jan-Aart Schuld het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

De aanvraag is in november 2010 verstuurd. Lange tijd zaten eigenaren Jaap en Jan-Aart in spanning. Zou het Hofleverancierschap wel of zou het niet worden toegekend? Burgemeester Overweg, die vaker dergelijke aanvragen heeft begeleid, had er alle vertrouwen in. “De aanvraag was zeer goed voorbereid. Ik was verrast door de professionele aanpak. Daarnaast voldoet de bakkerij aan alle criteria, dus het was voor mij geen verrassing dat de aanvraag door Hare Majesteit de Koningin werd gehonoreerd.” Het predicaat wordt uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit, continuïteit en integriteit. Daarnaast moet het bedrijf minimaal 100 jaar bestaan, moet er sprake zijn van een onberispelijke bedrijfsvoering en de onderneming moet binnen de bedrijfstak een vooraanstaande plaats innemen.
Jaap en Jan-Aart, de vierde en vijfde generatie Schuld, zijn dolblij met deze spreekwoordelijke ‘kers op de taart’. “Hier is door vijf generaties hard aan gewerkt. Iedereen is in zijn eigen tijd, op zijn eigen manier vooruitstrevend bezig geweest.”