Sluit menu
Facebook Twitter Instagram Google Plus YouTube Linkedin

Hofleverancier

Deze video is uitgezonden op 27 augustus 2011

Op 27 augustus 2011 werd het 125 jarig jubileum gevierd. Er gebeurde deze dag echter nog iets bijzonders, iets unieks. Het was de kers op de taart, de kroon op het werk. Toenmalig burgemeester van de gemeente Oldebroek, de heer H.G. Overweg, maakte officieel bekend dat:
Het de Koningin heeft behaagd Bakkerij Schuld te onderscheiden met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Vooruitstrevend

Na een korte toespraak reikte hij het bijbehorende certificaat, een Koninklijke beschikking, uit aan Jaap en Jan-Aart Schuld. Die zijn uiteraard ontzettend blij met deze bijzondere onderscheiding waar in totaal vijf generaties aan hebben gewerkt. Iedere generaties was in zijn eigen tijd, op zijn eigen manier vooruitstrevend bezig en dat heeft ertoe geleid dat anno 2011 Bakkerij Schuld werd onderscheiden met het predicaat Hofleverancier.

Criteria

Bedrijven die een aanvraag indienen moeten voldoen aan drie criteria:
• de onderneming moet minimaal 100 jaar bestaan;
• er moet sprake zijn van een onberispelijke bedrijfsvoering;
• de onderneming moet binnen de bedrijfstak een vooraanstaande plaats innemen.
Bakkerij Schuld is in 2008 uitgeroepen tot ‘Held van de smaak’ en ze weten jaarlijks een mooi plekje te bemachtigen in de ‘Vers top 100’ lijst. In 2009 was Bakkerij Schuld zelfs de hoogst scorende bakker in deze lijst. Dit heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat Hare Majesteit de Koningin, die dergelijke aanvragen persoonlijk behandelt, de aanvraag heeft gehonoreerd.

Aanvraag

De aanvraag was bovendien perfect voorbereid. Burgemeester Overweg liet weten: “Ik heb als burgemeester met enige regelmaat dergelijke aanvragen begeleid en ik was verrast door de zeer professionele aanpak.”

Jan-Aart: “Alle eer komt toe aan Frits Vaessen. Frits heeft er zeer veel tijd en energie aan besteed om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen schetsen van de geschiedenis van Bakkerij Schuld. Frits bleef graven en zoeken naar de gegevens die moeilijk boven tafel te krijgen waren. We zijn hem zeer dankbaar!”

Onderscheiden

Het predicaat wordt inmiddels meer dan 200 jaar (sinds 1806) uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit, continuïteit en integriteit. Het bijbehorende koninklijk wapenschild benadrukt het vakmanschap. Het predicaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier is geldig voor 25 jaar.

Delen via:

Andere video's

Superhandig bestellen op het moment dat u het uitkomt

Deze video is uitgezonden op 14 september 2017

Bekijk video

Bakkerij Schuld toen en nu

Deze video is uitgezonden op

Bekijk video

Fris fruitig smaakvol gebak

Deze video is uitgezonden op

Bekijk video

Koningsdag bij Bakkerij Schuld

Deze video is uitgezonden op

Bekijk video

Banket bij Bakkerij Schuld

Deze video is uitgezonden op 6 maart 2017

Bekijk nu de bereidingswijze van het banket bij Bakkerij Schuld.

Bekijk video

Pasen bij Bakkerij Schuld

Deze video is uitgezonden op 3 maart 2017

Bekijk video

Deens koffiebroodje

Deze video is uitgezonden op 24 februari 2017

Huisgemaakt roomboter bladerdeeg krakeling gevuld met een smaakvolle bakkersroom afgewerkt met vers fruit, afgedekt met gelei.

Bekijk video

Groep 5 van de Regenboog bij Bakkerij Schuld

Deze video is uitgezonden op 23 februari 2017

Vandaag mochten wij groep 5 van de Regenboog school een rondleiding geven, zie hier de beelden van alle enthousiaste leerlingen. Superleuk!

Bekijk video