Persbericht De Bakkersmolen

Koninklijke bakkerij sinds 1886, koopt korenmolen de Tijd (1854) te Elburg.

Jan-Aart Schuld, de vijfde generatie bakkers uit het sinds 1886 gevestigde bakkersbedrijf bakkerij Schuld te Oldebroek is na twee jaar “voor onderhandelen” overgegaan tot de aankoop van het Rijksmonument “korenmolen de Tijd”.
De achtkantige stellingmolen, die ieder zaterdag bij goed weer draait, is daarmee voor de toekomst behouden als werktuig.
De bedoeling is, en daarmee is Schuld al in vergevorderd overleg met gemeente, provincie, omwonenden en het Rijk, om er als hoofdactiviteit een maalderij – bakkerij van te maken.
De gemeente Elburg heeft inmiddels het principe akkoord afgegeven, waarmee de vervolgprocedure inmiddels is opgestart.

De molen zal omgedoopt worden tot “De Bakkersmolen”, waarbij de naam “De Tijd” uiteraard in ere behouden zal blijven.
De stellingmolen, de gebouwen, de hamermolen en de molenaarswoning met schuur, zullen daarmee gerestaureerd worden en daarmee zal het authentieke behouden blijven.
De betrekkelijk kleine aanbouw / aanpassingen zullen juist een heel modern karakter krijgen, waardoor de industriële tijdperken “door de jaren heen” prachtig in beeld gebracht gaan worden.

Schuld zal er een tweede hoofdvestiging opstarten. Het project “van Akker tot Bakker” zal daarmee volledig in eigen beheer ten uitvoer worden gebracht.
Naast Oldebroek, heeft Schuld zijn tweede hoofvestiging nu ook in Elburg-Oostendorp.
De gehele keten vanaf de graankorrel in de grond tot de boterham op het bord zal inzichtelijk gemaakt gaan worden.
De corebusiness zal de bakkerij en bakkerswinkel zijn, uiteraard de maalderij, een heuse chocolaterie en een plek om te verblijven voor een workshop, een lezing of een demonstratie.
Mede doordat er een online pick-up point (afhalen wanneer de consument het uitkomt) in het pand zal komen, van lekkerversbrood.nl, zijn we enerzijds knetter ouderwets, anderzijds hypermodern.
Een prachtige combi voor de toekomst, volgens de bakker……….