Sluit menu

De lekkerste broden dankzij een ambachtelijke bereidingswijze
Het vak van bakker is een ambacht. Zo zien wij dat in ieder geval wel. Het brood wordt lekkerder als je er liefdevol mee omgaat. Als je het deeg bereidt met zorg en aandacht, als je het de tijd geeft om te rijzen en als je bij het afbakken een oogje in het zeil blijft houden, alsof het een kind is dat onrustig slaapt.

Ambacht

In de bakkerij achter de winkel aan de Zuiderzeestraatweg wordt elke morgen opnieuw alles vers bereidt. Zes dagen per week klinkt in huize Schuld de wekker, op een tijdstip waarop heel Oldebroek nog op één oor ligt. Bij het bereiden van het brood wordt gewerkt op ambachtelijke wijze met recepturen die binnen de familie Schuld al sinds 1886 gebruikt worden. Reken maar dat dat de smaak van het brood ten goede komt.

Brood van eigen graan

Deze akker van Bakkerij Schuld is gelegen in de velden in en rond Oldebroek. De eigen houten molen, speciaal aangekocht vanuit Oostenrijk, maalt het graan tot er een mooi- en fijngemalen meel ontstaat dat een belangrijk ingrediënt vormt voor het brood. Een ander belangrijk ingrediënt is huisgemaakt desem. En bij het Oldebroeker brood en het A.Vogeltuinenbrood worden ook weer ingrediënten gebruikt die zorgen voor een specifieke maar vooral
heerlijke smaak van dit brood.