Sluit menu

Het vak bakker is een ambacht in de puurste vorm.

Zeker de manier waarop wij de dagelijks vers gemaakte producten produceren. Kwalitatief perfect en super vers. Het brood wordt lekker als de bakker er liefdevol mee omgaat. Het krijgt volop tijd om te rijpen en te ontwikkelen.
Als je het deeg bereidt met zorg en aandacht, als je het de tijd geeft om “op smaak” te komen en als je bij het bakken een oogje in het zeil blijft houden, daar een in eigen beheer vers natuurlijk desem aan toevoegt……….
Dan krijg je echt lekker brood.

In de bakkerij achter de fysieke winkel aan de Zuiderzeestraatweg te Oldebroek, wordt elke morgen opnieuw alles vers bereid. Zes dagen per week, zonder concessies. Op een tijdstip dat de meesten van ons nog op 1 oor liggen, beginnen de bakkers al met het bereiden van het verse brood, gebak, taarten en koeken. Er wordt gewerkt met uitsluitend ambachtelijke recepturen. Vaak nog uit grootvaders tijd. Recepturen die binnen de familie Schuld al sinds 1886 gebruikt worden. Reken maar dat dit de smaak ten goede komt.

Het team is inmiddels uitgegroeid tot een groot team met ongeveer 25 werknemers. Dit grote personeelsbestand heeft met name te maken met de grote drukte op de webshop.

 • 2016

  Bakkerij Schuld bestaat 130 jaar

  Op 27 augustus 1886 werd Bakkerij Schuld ingeschreven in het handelsregister. Dat is dit jaar dus precies 130 jaar geleden. En weet u wat zo leuk is: de basis voor het succes van de bakkerij anno 2016 ligt in de receptuur waarmee al in het prille begin werd gewerkt.

  Bekijk nieuwsbericht
 • 2009

  De 5e generatie Schuld

  Momenteel wordt de bakkerij gerund door vader en zoon Jaap en Jan Aart Schuld. Sinds 2009, nadat de winkel in 2004 flink is gemoderniseerd, wordt de beslissing genomen om samen in een vennootschap verder te gaan. Vader Jaap is de stille kracht in de bakkerij.

  Bekijk nieuwsbericht
 • 1972

  De 4e generatie Schuld

  Jacob (Jaap) Schuld is de één na jongste in het gezin. Zijn oudere broers Frederik Willem (Frits) en Goossen (Goos) gaan in 1972 een vennootschap aan onder de naam ‘Firma A.A. Schuld en Zonen’. Een jaar later besluit Goos het bakkersvak te verwisselen voor een andere functie en neemt Jaap zijn plaa

  Bekijk nieuwsbericht
 • 1943

  De 3e generatie Schuld

  In 1943 draagt Frederik Willem de bakkerij over aan zijn oudste zoon. Aart Anthonie, geboren in 1915 in Amerika, is op dat moment 27 jaar oud. Er zijn in Oldebroek op dat moment meer dan tien warme bakkers actief. Maar bij Bakkerij Schuld wordt hard gewerkt en zo houden zij het hoofd boven water.

  Bekijk nieuwsbericht
 • 1922

  De 2e generatie Schuld

  Zoon Frederik Willem Schuld is op dat moment bijna twee jaar oud. Wanneer hij zestien is gaat hij naar een bakkersopleiding. Ook zoon Willem treedt in de voetsporen van zijn vader. Nadat Frederik Willem enige jaren in Amerika heeft gewoond, neemt hij in 1922 alsnog de bakkerij over.

  Bekijk nieuwsbericht
 • 1886

  De 1e generatie Schuld

  Aart Anthonie Schuld werd geboren in 1844. Op 41-jarige leeftijd wordt hij eigenaar van het pand ‘de Halve Maan’ aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek. Enkele weken later wordt hij officieel ingeschreven als ‘broodbakker in Oldeb

  Bekijk nieuwsbericht