Pas was het programma De Streken van Wim – 24Kitchen bij Bakkerij Schuld al te zien op tv maar het is nu ook mogelijk om de video terug te kijken via de Facebookpagina en Website.

In de uitzending maakt 24Kitchen kok Wim Ballieu het gerecht Waterzooi met het Frans geaard desem brood van Bakkerij Schuld.

Waterzooi

Ingrediënten

Voor de bouillon
4 visgraten naar keuze
3 stengels bleekselderij
1 takje tijm
3 blaadjes laurier
3 teentjes knoflook
10 bolletjes peper
1 citroen
8 stengels peterselie
750 ml witte wijn
1 liter koud water
1 snuf zout

Voor de waterzooi
2 kilo vis naar keuze
400 ml visbouillon
2 sjalotten
200 ml slagroom
2 wortelen
1 prei (alleen het wit)
4 stengels selderij
1 bos peterselie
4 takjes kervel

Bereiding

Voor de bouillon
Stoof de ui en selderij aan in een klontje boter. Doe er de visgraten bij en laat ook even meestoven. Blus af met de witte wijn, voeg het koude water toe en breng aan de kook. Doe er de peperbolletjes, tijm, laurier, peterseliestengels, citroen en knoflook bij. Breng aan de kook op een zacht vuurtje en laat een half uur trekken. Zeef de bouillon en hij is klaar voor gebruik.

Voor de waterzooi
Snijd alle groenten julienne en stoof ze aan in boter. Houd ze nadien even apart. Stoof nu de fijn gesneden sjalotjes aan. Als ze glazig zijn, overgiet je ze met de witte wijn, laat tot de helft inkoken, overgiet met de bouillon en laat opnieuw tot de helft inkoken.

Pocheer de stukken vis door ze net onder het kookpunt te garen in de bouillon. Haal de vis uit de bouillon en leg even apart op een bordje.

Voeg de room toe en laat nog verder inkoken. Proef de saus en breng eventueel op smaak met peper en zout. Voeg het merendeel van de groenten en vis toe aan de saus en meng zeer voorzichtig.

Proef goed van de saus en werk eventueel nog af met peper en (gerookt-zee)zout. Voeg de gestoofde groentjes en de vis nu ook toe aan de saus en meng zeer voorzichtig. Houd een deel van de groenten apart als garnering. Hol het brood uit en serveer de waterzooi in het brood, werk af met de rest van de groenten wat groene kruiden.

BRON: 24Kitchen