Lekkerder dankzij desem

De vele voordelen van Desem
Bij de bereiding van de meeste broodproducten maakt Bakkerij Schuld gebruik van huisgemaakt Natuurlijk Desem. Het maakt het brood lekkerder en het zorgt ervoor dat het langer vers blijft. Daarnaast zorgt desem voor een krokanter broodproduct en zorgt het voor een aangename afbeet van de korst.

Wat is Desem

Desem is een mengsel van water en meel afkomstig van tarwe of rogge, waarin ‘wilde’ gisten en/of melkzuurbacteriën bij een temperatuur van 30º Celsius voor de gisting zorgen. Na een zorgvuldige bereidingswijze, waarbij tijd een belangrijke factor is, worden er stoffen ontwikkeld die ervoor zorgen dat het brood luchtiger en lekkerder wordt. De desem wordt dagelijks ververst. Er wordt een bepaald percentage gebruikt en het overige deel vormt de basis voor de nieuwe, verse desem.

Ouderwets product

Het gebruik van desem bij de bereiding van brood stamt uit de oudheid. Ver voor de Romeinse tijd werd desem al gebruikt om het product luchtiger en lekkerder te maken.