Hofleverancier

Op 27 augustus 2011 werd het 125 jarig jubileum gevierd. Er gebeurde deze dag echter nog iets bijzonders, iets unieks. Het was de kers op de taart, de kroon op het werk. Toenmalig burgemeester van de gemeente Oldebroek, de heer H.G. Overweg, maakte officieel bekend dat:
Het de Koningin heeft behaagd Bakkerij Schuld te onderscheiden met het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.
Vooruitstrevend
Na een korte toespraak reikte hij het bijbehorende certificaat, een Koninklijke beschikking, uit aan Jaap en Jan-Aart Schuld. Die zijn uiteraard ontzettend blij met deze bijzondere onderscheiding waar in totaal vijf generaties aan hebben gewerkt. Iedere generaties was in zijn eigen tijd, op zijn eigen manier vooruitstrevend bezig en dat heeft ertoe geleid dat anno 2011 Bakkerij Schuld werd onderscheiden met het predicaat Hofleverancier.

Criteria

Bedrijven die een aanvraag indienen moeten voldoen aan drie criteria:

  • De onderneming moet minimaal 100 jaar bestaan
  • Er moet sprake zijn van een onberispelijke bedrijfsvoering
  • De onderneming moet binnen de bedrijfstak een vooraanstaande plaats innemen

Bakkerij Schuld is in 2008 uitgeroepen tot ‘Held van de smaak’ en ze weten jaarlijks een mooi plekje te bemachtigen in de ‘Vers top 100’ lijst. In 2009 was Bakkerij Schuld zelfs de hoogst scorende bakker in deze lijst. Dit heeft er ongetwijfeld aan bijgedragen dat Hare Majesteit de Koningin, die dergelijke aanvragen persoonlijk behandelt, de aanvraag heeft gehonoreerd.

Aanvraag

De aanvraag was bovendien perfect voorbereid. Burgemeester Overweg liet weten: “Ik heb als burgemeester met enige regelmaat dergelijke aanvragen begeleid en ik was verrast door de zeer professionele aanpak.”

Jan-Aart: “Alle eer komt toe aan Frits Vaessen. Frits heeft er zeer veel tijd en energie aan besteed om een zo volledig mogelijk beeld te kunnen schetsen van de geschiedenis van Bakkerij Schuld. Frits bleef graven en zoeken naar de gegevens die moeilijk boven tafel te krijgen waren. We zijn hem zeer dankbaar!”

Onderscheiden

Het predicaat wordt inmiddels meer dan 200 jaar (sinds 1806) uitgereikt aan bedrijven die zich onderscheiden door kwaliteit, soliditeit, continuïteit en integriteit. Het bijbehorende koninklijk wapenschild benadrukt het vakmanschap. Het predicaat Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier is geldig voor 25 jaar.