Sluit menu

De ontbrekende schakel in de keten telen-malen-bakken werd gevonden in een handgemaakte , houten graanmolen uit Oostenrijk.
Naast de winkel hebben we een maalderij annex koffieschenkerij ingericht. De molen is voorzien van goede molenstenen en maalt al ons eigen geteelde tarwe. Het kostte wat tijd om de juiste instelling voor het meel te vinden qua fijnheid en qua vocht, maar dat hebben we inmiddels goed onder de knie.” Bezoekers van de koffieschenkerij kunnen het hele maalproces van dichtbij volgen. We staan letterlijk tussen de mensen te malen. Een bezoek aan de maalderij/koffieschenkerij van Bakkerij Schuld is in alle opzichten een beleving.

Modern versus traditioneel

Enerzijds een stap vooruit met een moderne webshop, anderzijds een stap terug in de tijd door zelf het graan te malen? Nee, zo zien we dat niet. We houden ervan om de dingen net even anders dan een ander te doen. Dat we nu het hele proces in eigen beheer heb, vinden we prachtig en het maakt ons tevens uniek in Nederland. Het komt ook nog eens ten goede aan de smaak van onze producten en dat is toch waar het allemaal om draait?

Zomaar een drietal aspecten waarom wij een eigen maalderij hebben:
Het behoud van vitaminen uit de tarwekorrel, door het langzame maalproces in de molen. Alle kiemen blijven behouden in het eigen gemalen graan. De aleuronlaag aan de buitenzijde van de tarwekorrel blijft behouden.

Belangrijk, omdat dit de gezondheid van deze voeding ten goede komt……
Puur, eerlijk en ambachtelijk : het zijn slechts drie woorden, maar ze geven in al hun eenvoud subliem weer waar Bakkerij Schuld voor staat.