Sluit menu

Van graan tot meel

De ontbrekende schakel in de keten telen-malen-bakken vonden wij in 2014 in een handgemaakte , graanmolen uit Oostenrijk. Naast de winkel werd een maalderij ingericht waar het graan van eigen akker gemalen werd. Met de aankoop van de achtkantige graanmolen de Tijd, die stamt uit 1854, werd eind 2018 een langgekoesterde droom werkelijkheid. Wij zijn eigenaar van een echte, oer-Hollandse molen! Vanaf 2019 zal onze Bakkersmolen meerdere keren per week draaien om ons eigen graan te malen. Het gehele ensemble van eigen akkers, eigen bakkerij en eigen maalderij is in ieder geval uniek in Nederland, maar naar alle waarschijnlijk zelfs uniek wereldwijd.

Natuurlijk doen wij dit niet alleen omdat het leuk en bijzonder is om je eigen graan te malen. Het hele proces dient maar één doel: de beste smaak bereiken. Het langzame maalproces in de molen zorgt dat de vitamines, mineralen en antioxidanten in de kiemen behouden blijven. Ook de aleuronlaag (de dunne laag om het meellichaam, die veel B-vitamines en mineralen bevat) blijft behouden.

Het resultaat? Een lekker èn gezond product.