Bakkerij Schuld bakt in Bahrain (Midden-Oosten)

Er kwam dit keer wel een heel bijzonder verzoek binnen: of Bakker Schuld naar Bahrain (Midden-Oosten) wilde komen om de bakkers van Hypermarket LuLu te leren hoe ze Nederlandse producten moeten bakken.

Bakkerij Schuld bakt in Midden-Oosten

Het idee kwam naar aanleiding van de kroning van Willem-Alexander. Het leek de eigenaar van de supermarkt leuk om een Nederlandse week op te zetten, alleen hadden geen idee hoe ze goede Nederlandse producten moesten maken. Dus werd bakker Jan-Aart Schuld, gekozen vanwege zijn Hofleverancierschap, ingevlogen om de bakkers aldaar op te leiden.

Schuld nam een liter verse desem mee uit de eigen bakkerij en ging aan de slag met een Nederlandse productenlijn. Naast het Veluws desembrood, maakte Schuld ‘Dutch style’-appeltaart, oranje tompoucen, oliebollen en een Veluwse krentenwegge van 7 meter lang.

Een week lang is Schuld met het management en de bakkers van de hypermarket bezig geweest om het Dutch Festival op poten te zetten. Hij heeft twintig bakkers opgeleid en een Nederlands assortiment klaargemaakt. De producten waren naar eigen zeggen niet aan te slepen. De locals, moslims, sjeiks en expats lieten het zich goed smaken. De bedoeling is dat twee bakkers volgend jaar naar Oldebroek komen om een week lang te proefbakken, zodat de producten ook permanent in de winkel verkrijgbaar kunnen zijn.