Bakkerij Schuld opnieuw in de Vers Top 100

In 2010 stonden de tweede maal in de Vers Top 100. In 2009 stond ons Oldebroeker Akkerbrood al eens op plaats 27 en dit jaar zijn we in de prijzen gevallen met het A.Vogeltuinenbrood. Op woensdag 10 november werd bekend dat het A.Vogeltuinenbrood op nummer 26 van de Vers Top 100 staat. Het A.Vogeltuinenbrood is een smaakvol en gezond brood dat is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de A.Vogel tuinen en onze bakkerij.

Gezond, natuurlijk en smaakvol brood

Verschillende ingrediënten hebben ervoor gezorgd dat het A.Vogeltuinenbrood een vermelding heeft gekregen in de Vers Top 100. We gebruiken alleen de beste ingrediënten uit de natuur voor het A.Vogeltuinenbrood. Het graan wordt op biologische wijze verbouwd in de A.Vogel tuinen. Ook de verschillende kruiden en planten waarmee we het brood verrijkt hebben afkomstig uit deze tuinen.

Ambachtelijke bereiding

Alle natuurlijke ingrediënten worden op ambachtelijke wijze verwerkt tot een gezond brood. Na de oogst wordt het graan gemalen op echte stenen in een plaatselijke windmolen. Hierdoor blijven de voedzame en gezonde kiemen behouden. Voor het rijzen van het A.Vogeltuinenbrood gebruiken we desem. Een proces voor het rijzen van brood dat al eeuwen gebruikt wordt. Desem zorgt in tegenstelling tot gist voor een betere opname van mineralen zoals calcium, magnesium en zink. Ook is het brood beter verteerbaar en blijft het langer smeuïg en vers door het desem. Deze ambachtelijke bereiding maakt het A.Vogeltuinenbrood extra gezond en geeft het een heerlijke, authentieke smaak.

Vers Top 100

De Vers Top 100 heeft in de Nederlandse verssector de rol van monitor. Het brengt marktbepalende ontwikkelingen en organisaties in beeld. De Vers Top 100 geeft uiteindelijk een overzicht van de wensen van de consument en de manier waarop organisaties daarop inspelen. Een deskundige jury bepaalt jaarlijks welke 100 organisaties een plaats krijgen in de Vers Top 100. Onze bakkerij is de eerste bakker in Nederland die twee keer de Vers Top 100 heeft gehaald.