Elsefly 2014 in Oldebroek

In Oldebroek werd het Elsefly-in evenement gehouden. Paramoteurs, schermvliegers, luchtballonnen en zeilvliegers waren hier welkom. Vier leden van de Acro Swiss League gaven de gehele dag demo’s (solo en syncro). Een 50 tal paravliegers waren op dit evenement actief. Deze paramoteurs of ook wel snorvliegers genoemd, stegen in dit weekend vanaf het terrein tegenover de Zuiderzeestraatweg 37 te Oldebroek op, om met hun gemotoriseerde paragliders de prachtige Veluwe eens van bovenaf te bekijken.

Het evenement is door bakkerij Schuld als hoofdsponsor naar Oldebroek gehaald. Luchtsportcentrum Overijssel is de initiatiefnemer van de Elsefly. Doelstelling is om een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren in Oldebroek en omgeving.

Paramotor vliegen wordt ook gedaan door Jan-Aart Schuld. Hij vliegt in zijn “bakkerij Schuld paramotor” regelmatig zijn rondjes boven de noord kant van de Veluwe. Een bijzondere manier van promotie, daar het scherm gevuld is met reclame van de bakkerij.

Tijdens het evenement werden rondvluchten gedaan in een tandem paramotor. Klanten van de bakkerij die online een bestelling hadden gedaan in de webwinkel maakten kans op een rondvlucht boven hun woonplaats en omgeving.