Samenwerking Bakkerij Schuld en Coop Vlaar

Bakkerij Schuld en Coop Vlaar uit Oldebroek zijn deze maand een samenwerking aangegaan. Twee volle meters in de Coop zijn gevuld met brood en stukwerk van de ambachtelijke kwaliteitsbakker.
Deze stap kwam voor Jan-Aart Schuld, eigenaar van de bakkerij, later dan gepland: “In 2019 kochten we de bakkersmolen in Oostendorp met de gedachte een jaar de tijd te nemen voor eventuele ‘kinderziektes’. Door de coronamaatregelen zijn we de afgelopen twee jaar echter een aantal keer teruggezet en daarom is de volgende stap voor ons bedrijf uitgesteld. Inmiddels loopt de bakkersmolen goed en is het tijd voor de volgende investering: de bakkerij in Oldebroek zal groeien in volume en we gaan een intensieve samenwerking aan met de Coop.” Naast het organiseren van gezamenlijke acties die op de sociale media kanalen van beide bedrijven te vinden zullen zijn, zal de samenwerking vooral te zien zijn in het assortiment van de Coop. “We creëren een soort shop-in-shop,” vertelt Hans Vlaar, eigenaar van de Coop. “Mensen die gewend zijn hun brood of andere bakkerswaren bij bakkerij Schuld te halen, wordt een tripje naar de overkant van de straat bespaard, omdat wij een belangrijk deel van hun assortiment aanbieden. Dat is niet alleen handig voor de klanten die fysiek naar de Coop komen, maar ook bij online bestellingen: er kan gekozen worden uit de producten die we aanbieden als vrucht van samenwerking met lokale ondernemers, zoals bakkerij Schuld.” Jolanda Schuld: “Het brood dat we in de bakkerij verkopen is altijd kraakvers. Die standaard zullen we ook aanhouden voor het brood dat we aan de Coop leveren. Het brood dat daar ‘s ochtends voor 8 uur gebracht wordt, is vers gebakken en omdat we de hele dag door bakken, kunnen we, als het nodig is, zelfs een tweede keer op een dag vers brood leveren.” Zelfs de kennis van bakkerij Schuld wordt gedeeld, want alle medewerkers van de broodafdeling gaan in de komende maand alles leren over brood op de ‘Schuld-academie’, zoals Jolanda het gekscherend noemt. “Door een kijkje te nemen bij de bakkersmolen, krijgen onze medewerkers een gevoel bij het ambacht dat achter het brood van Schuld schuilgaat,” legt Hans uit. “Ze leren over de ingrediënten en het bakproces, wat zal helpen bij het te woord staan van klanten die vragen hebben.” Hij besluit: “Samenwerken met lokale partners is iets waar ik enorm van geniet en de voordelen van inzie. Zo versterken we als ondernemers samen de regio.”