Smaakvolle Open Dag Bakkersmolen Schuld met koninklijk tintje

ELBURG / OOSTENDORP – Vrijdag 27 maart organiseert Bakkersmolen Schuld in Elburg een Open Dag. “Het wordt een feestelijke dag met een Koninklijk tintje”, vertelt Jan Aart Schuld vol enthousiasme. De dag staat in het teken van proeven en beleven in de bakkerij, brasserie, ijssalon en molen. Zo zijn er scherpe prijsacties, proeverijen en live muziek. De dag begint in pyjama want de eerste 25 klanten die in dit kledingstuk komen, krijgen de populaire appelcake van Schuld gratis.

Jong en oud kunnen volop hun smaakpapillen verwennen van 7.00 tot 20.00 uur onder het genot van muziek en entertainment. Om 14.00 uur is het officiële gedeelte met burgemeester Rozendaal. Na zijn speech onthult hij het Koninklijke Wapen, want bakkerij Schuld mag naast Oldebroek, ook op deze locatie het predicaat ‘Bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’ voeren. Daarna is de trekking van de winnaar van een jaar gratis brood. Ook aan de kinderen is gedacht, want voor hen staat een groot springkussen buiten.

Uniek concept
De Bakkersmolen opende vorig jaar haar deuren en kent sinds die tijd een grote toestroom aan bezoekers uit het hele land. “Een verbouwde graanmaalderij met Achtkantige stellingmolen uit 1854 omgetoverd tot een sfeervolle bakkerij met bakkerswinkel, chocolaterie, brasserie met terras en in het seizoen de kleine ijsfabriek. Dat is wereldwijd een uniek bakkersconcept”, legt Jan Aart uit.

Uitgesteld
Na de opening in mei 2019 heeft de familie Schuld bijna een jaar gewacht op deze open dag.
De reden waren enkele buren die bezwaar maakten tegen de horeca en tot de hoge raad doorprocedeerden. Die buren werden onlangs op alle punten in het ongelijk gesteld door de rechter. “We wilden dat eerst afwachten. Nu dat achter de rug is, kunnen we feest vieren en organiseren we deze open dag. Iedereen is welkom op vrijdag 27 maart om te proeven en ervaren“, aldus Jan Aart Schuld.

Foto: Studio Lusin