Oldebroeker brood

Eerlijk, ambachtelijk en natuurlijk

Het Oldebroeker brood is gemaakt van zelfgeteeld graan. ‘Graan van eigen akker, bij uw warme bakker’, dat was het idee. Dankzij de Oldebroeker Bruin en Oldebroeker speciaal werd Bakkerij Schuld in 2008 uitgeroepen tot Held van de Smaak.

Zelf geteeld graan, steengemalen in een korenmolen, met behoud van alle voedzame en gezonde kiemen, en gebakken in de eigen bakkerij. De jury van ‘Held van de Smaak’ was vol lof over het Nederlandse karakter van het Veluws Akkerbrood. Ook de smaak maakte indruk: ‘een diepe smaak die lang blijft hangen’.

Oldebroek

Oldebroek is een dorp aan de noordzijde van de Veluwe, tussen Zwolle en Elburg. Er heerst hier een gemoedelijke en gezellige sfeer. Iedereen kent elkaar. Door het dorp loopt de Zuiderzeestraatweg en aan die straat ligt de bakkerij van Bakkerij Schuld.
Het dorp ligt midden tussen de weilanden waar koeien en schapen rustig grazen. In dit mooie gebied bevinden zich ook de akkers van Bakkerij Schuld waar graan van een zeer hoge kwaliteit wordt geteeld. Eerlijk, ambachtelijk en natuurlijk. Dit graan, voornamelijk tarwe, wordt verwerkt in het Oldebroeker brood.

Het idee

Het idee voor het Oldebroeker brood is ontstaan tijdens de oogstfeestdag op Boerderijmuseum de Bovenstreek in Oldebroek. Hier was een klein stukje akkerland ingezaaid met graan. Maar een bakker is nog geen boer. Dankzij PPO in Lelystad, onderdeel van de Wageningen Universiteit, heeft Bakkerij Schuld nu de beschikking over perfect zelfgeteelde tarwe van
hoogwaardige kwaliteit.