Smaakgarantie

Op al onze bakkersproducten mogen wij officieel het predicaat ‘Smaakgarantie’ als kwaliteitskeurmerk toevoegen… Wij zijn namelijk binnen de Nederlandse bakkerij branche als enige bakker verkozen tot ‘Helden van de Smaak’. De bakkers van Bakkerij Schuld mogen zichzelf eigenlijk heel bijzonder noemen. “Bij ons draait alles om lekker. Alles wat we maken komt uit de eigen familiebakkerij, is vers en wordt op ambachtelijke wijze gemaakt”

De bakkerij werd bij deze landelijke verkiezing geroemd om de ‘niet aflatende inzet voor de ontwikkeling van smaakvol ambachtelijk brood op basis van o.a. tarwe uit de eigen streek’. “Daarmee hebben we laten zien dat er van tarwe uit de eigen streek wel degelijk goed en lekker brood te bakken is. Brood met een oer-Hollands karakter, gebakken door bakkers met passie.

Unaniem gekozen

Jan-Aart Schuld werd door de deskundigenjury unaniem tot winnaar verkozen vanwege het puur Nederlandse karakter van zijn brood, vanwege de inspanningen die hij zich getroost heeft door zelf graan te gaan verbouwen om daarmee de kwaliteit van zijn brood optimaal te kunnen beïnvloeden en natuurlijk vanwege de smaak van zijn brood. Ook werd in de overwegingen meegenomen dat Jan-Aart Schuld strijdt voor het behoud van de smaak van brood, door stelling te nemen tegen de door de branche voorgenomen zoutreductie. Een echte Held dus!

Vers in eigen beheer gemaakt Desem

Het gebruik van een dagelijks vers gemaakte desem cultuur draagt bij aan een geweldige smaak, die puur is en bovenal natuurzuiver. Op alle broden wordt dit verse desem gebruikt, ter verrijking van smaak en heerlijk geurende aroma`s.