Van akker tot bakker concept

Van akker tot bakker of boer-molenaar-bakker

Sinds ruim 10 jaar telen wij echt Veluws graan. Dit bakwaardige tarwegewas, met een rijke eiwit samenstelling is uitermate geschikt voor het bakken van kwalitatief hoogwaardig- en lekker brood. Uit de streek, geteeld, gemalen en gebakken in- en rondom het Noord-Veluwse plaatsje Oldebroek.

Doordat we dit in eigen beheer telen met een plaatselijke boer en een onder toezicht van PPO (Plant en Praktijkonderzoek), de WUR (Wageningen Universiteit), kunnen we een verantwoord en lekker brood bakken, dat specifieke kenmerken heeft. We maken hiervan het Oldebroeker Akkerbrood.

Schakels bij concurrenten

boer-transporteur-cooperatie-meelfabriek-inkooporganisatie-transporteur-bakkerijen-winkels-klant

 

Schakels bij Oldebroeker brood van Bakkerij Schuld

boer-bakkerij-klant

Doordat we in eigen beheer telen (Boer), het zelf malen in onze eigen molen (Molenaar) en uiteraard zelf bakken in onze eigen bakkerij (Bakker) hebben we het voor elkaar gekregen om de gehele keten in eigen beheer te hebben! Hierop zijn we super trots!

We telen relatief op kleine schaal graangewassen, uitsluitend voor onze eigen bakkerij en specifiek voor het Oldebroeker brood. Het graan heeft een specifiek “steenmolen aroma”, omdat het nog op echte stenen wordt gemalen, net als vroeger. Door toevoeging van een – in eigen beheer gemaakt- desem, aan al onze brooddegen, krijgen we die specifieke smaak. Bovendien blijven alle gezonde en voedzame kiemen behouden. Dat is gezond voor de mens en dat proef je ook nog eens in de rijke smaak.

Vakmanschap, passie, smaak en liefde voor het vak zijn de kernwoorden die hierbij van toepassing zijn.